Architect voor vernieuwing in HR

Het anders doen? Het werkt!

Wist ik 1 jaar geleden dat ik zou staan waar ik nu sta? Nou nee, dat was totaal niet te voorzien. Nog maar 12 maanden geleden) stond ik op een belangrijk kruispunt; was de tijd gekomen om op ‘mijn oude dag’ een punt achter mijn carrière te zetten, of werd het ‘achter de geraniums’ of … ja wat, eigenlijk?

Ik wilde in ieder geval niet stilstaan, mezelf blijven ontwikkelen. Open staan voor het onbekende en leren van het onverwachte. Mijn grote missie is om mee te bouwen en te werken aan vitale organisaties, waar mensen met plezier het werk slimmer gedaan krijgen.

Tikkie rebels

De huidige tijd vraagt om mensen die durven én doen; die het lef hebben om initiatief te nemen en de echt belangrijke vragen (durven) te stellen. Die niet alleen braaf leveren wat er gevraagd wordt, maar vanuit hun expertise doen wat nodig is om vooruit te komen. Zo kan modern en ondernemend HR impact maken.

Omdat ik altijd (een beetje) een buitenbeentje ben geweest, werd het een radicale switch. Ik koos ervoor om het helemaal anders te doen. Al snel na de start van High-impact HR had ik inspirerende samenwerkingen te pakken, met startup Zoomin uit Wychen,  coach Ronald van Koersloopbaancoaching, marketeer Hans voor een Sterk Merk en Bianca Elzinga voor Online Funnels. Ook verdiepte ik me samen met Erika Mouthaan (Belermo) en Nicole van Nistelrode (AKDT) in de fiscale aspecten van het ondernemerschap en Profit First. 

HR uit de knoop halen

HR ontrafelen

Ik stond open voor het onbekende en heb ten volle geleerd van het onverwachte. Want er valt genoeg te leren voor een kersverse ondernemer, elke dag. Nu help ik bedrijven met het ontrafelen van hun HR, dat behoorlijk in de knoop kan zitten. 

Voor verschillende opdrachtgevers blijkt mijn ervaring en parate (mensen)kennis in verschillende HR-teams direct van toegevoegde waarde. Heerlijk om bezig te zijn met vitaliteit binnen organisaties, het opzetten van een modern functiehuis en eigentijds ‘leren leren’. Helemaal prachtig om te zien dat het ziekteverzuim omlaag gaat en er betere resultaten worden geboekt.

Let's celebrate!

Een jaar na de start draait High-impact HR als een speer en ben ik ondernemer. En dat is nog niet alles: er is uitbreiding op komst…nee, nog niet in mijn eigen bedrijf. Maar wel thuis; binnenkort hoop ik oma te worden. Een tikkie rebelse oma, dat dan weer wel 🙂
tikkie-rebelse-oma

Het helemaal anders doen, het werkt voor mij!

Marlies-Schillings-High-impactHR

Durven Doen. Voor vooruitgang.